IMT Headquarters

West Des Moines, Iowa

Space Details

Size

88,000 square feet

Number of Employees

275

Square Footage per Employee

320 sq.ft/employee

Year of Buildout

2018

Company Information

The Weitz Company
The Weitz Company

Website

https://www.weitz.com/

Who Worked on This Space?

General Contractor

The Weitz Company
The Weitz Company

Furniture Vendor

Pigott
Pigott

Location

7825 Mills Civic Pkwy West Des Moines, Iowa 50266

About IMT Headquarters

This new, open office concept building for The IMT Group focuses heavily on employee engagement and collaboration areas providing a variety of work settings for the company’s employees. One such concept, a collaboration stair, extends from the first floor to the second floor. Other amenities the building provides include a fitness center and gaming recreational room, a one half-mile walking loop, in addition to other informal meeting spaces. The building exterior is composed of white precast, black granite, glass and accents of red metal panels that appeal to IMT Group’s brand. Spans of glass provide ample daylight throughout the office workspaces, which were tailored to the needs of IMT and its employees. Designed by Shive-Hattery, employees have the ability to work independently or collaboratively throughout the building. The two-story atrium in the back of the building that features a café/bar area, stadium seating and large windows looking out to green space and a terraced patio.

More About This Space

How does this space drive productivity, collaboration, and connectivity?

The large, open staircase in the main atrium is literally called the collaboration stairs. The area focuses heavily on employee engagement and extends from the first floor to the second, allowing for easy access throughout the building. This space also provides employees a diverse amount of work area options; the classic desk spot, the cozy couches above the atrium, multiple quiet offices, and, of course, the large collaboration stairs which have seating cushions, all accessible by picking up their desk space and easily moving throughout the building. This makes working independently or within a group a breeze for each employee.

What is one thing that is unforgettable when someone walks through your space?

The amount of natural light that pours in through large, open windows that surround the building. Natural light always creates a better works spaces because it's less harsh, so having so much of it in almost every corner of the building was a welcome touch to an already magnificent design.

How does your space tell your company's story and reflect its brand?

The IMT Group branding that moves throughout the building. The building exterior is composed of white precast, black granite, glass and accents of red metal panels that appeal to IMT Group’s brand. When entering the building your greeted by a large, illuminated display showcasing IMT's values and history, and is filled with the company personality and pride. In the executive conference room the IMT logo is engraved into the table and elements of the brand are apparent throughout as you walk the building, giving the space its own, warm personality.

How does your space engage your employee base?

In addition to the collaboration stairs, the building was designed with employee engagement in mind. The IMT Group works hard and the designers wanted to include an element of fun, which was introduced on the first floor gaming recreational room just off the atrium. In addition, the building includes a fitness center, on half-mile walking loop, cafe/bar area, terraced patio and a lot of green space.

IMT Headquarters Collaboration Stairs

IMT Headquarters Second Floor Reception

IMT Headquarters Collaboration Stairs

IMT Headquarters Atrium Conference Room

IMT Headquarters

IMT Headquarters

IMT Headquarters Executive Conference Room

IMT Headquarters Atrium Space

IMT Headquarters

IMT Headquarters